Land Rover Discovery Sport 2.2 SD4 diesel Veiligheid

Bekijk 33 foto's
Door: BV 01-02-2015

Voor wie echt wakker ligt van veiligheid, maakt Land Rover het makkelijk. De Discovery Sport is de veiligste auto in zijn segment. De constructeur probeert je daarvan te overtuigen met een lange uitrustingslijst, waar we ons hieronder aan zullen wagen, en de onafhankelijke testorganisatie EuroNCAP is het ermee eens. Geen enkele SUV scoorde al zo goed.

De veiligste SUV op de markt

Aan de binnenzijde zien we de usual suspects. Driepuntsgordels op alle zitplaatsen, zes airbags (waarbij noemenswaardig is dat de gordijnairbags niet doorlopen tot de derde zitrij), elektrische kindersloten, ISOFIX-bevestigingspunten voor de zitjes voor allerkleinsten en een automatisch noodstopsysteem.

De elektronicawinkel omvat voorts ook nog ABS en tractie- en stabiliteitscontrole. Die laatste is van het slimme type. Om te beginnen zit daar kantelpreventie in. Dat betekent vooral dat wanneer de auto zoveel zijdelingse kracht krijgt te verwerken dat hij riskeert om te kantelen, dat hij in plaats daarvan gewoon rechtdoor gaat. Daarnaast zijn er twee algoritmes die de stabiliteit in de gaten houden specifiek wanneer de Discovery Sport wordt gebruikt om te slepen. Eén die ervoor zorgt dat de auto steevast op koers blijft, een andere die gepast kan ingrijpen als de aanhangwagen begint te slingeren.

Voetgangerairbag

Land Rover bouwde bovenop de motorkap ook nog een voetgangerairbag in. Het is pas de tweede fabrikant ter wereld die dat doet. Volvo beet de spits af, maar dat bedrijf voerde het inmiddels alweer af wegens te duur. Volvo’s systeem vereiste echter dat de motorkap eerst omhoog kwam en de airbag vervolgens de voorruit afdekte, terwijl dit systeem uit een kunststofzone op de motorkap komt.

Veiligheidsopties

Ja, je vindt er nog in de optielijst. Bijbetalen kan voor een dodehoekverklikker die nu ook snel naderend achteropkomend verkeer herkent, voor verkeersbordherkenning en voor slimme parkeersensoren die ook dwarsverkeer in de gaten houden.

Geef commentaar
comments by Disqus