Renault Mégane dCi 130 Exterieur

Bekijk 40 foto's
Door: AUTO55 22-02-2015

Als GT-Line is de Mégane vijfdeurs uitgerust met LED-dagrijlichten, maar ook met sportief aandoende bumpers, verduisterde koplampunits en deurgrepen en spiegelkappen in geanodiseerd mat aluminium. Hetzelfde effect krijg je ter hoogte van de luchthappers in de voorbumper en op de valse diffuser achteraan. Leuke details, maar dat de portieren van onze lener niet overal even naadloos in het koetswerk zijn verwerkt, verteren we bijvoorbeeld minder goed. Dat de achterlichten van de vijfdeurs ook al lang niet meer nieuw ogen, geeft deze Mégane ook een wrange bijsmaak. De driedeurs heeft daar geen last van, maar zit wel nog steeds met een groot achterwerk opgescheept. Rollen doet onze GT-Line testwagen overigens op 17-duimsvelgen gewikkeld in rubber maatje 205/50.

Afmetingen

De Mégane vijfdeurs is 4.295mm lang, wat hem 26,4cm korter maakt dan de break en 1,7cm korter dan de driedeurs. Met die laatste - Renault prefereert de term coupé - deelt hij de wielbasis op een haar na, maar de overhang is aan beide kanten korter bij onze testwagen. Op de weegschaal legt hij net geen 1,4 ton.

Laadcapaciteit

In de koffer past 405 liter. Leg je de in twee delen neerklapbare achterbank neer, kan je tot 1.162 liter benutten. Ter vergelijking: de vijfdeursvarianten van de Seat Leon en Peugeot 308 slikken respectievelijk 380l (tot 1210l) en 420l (tot 1228l). In normale configuratie benadert de Mégane de inmiddels ook al stokoude Citroën C4 het dichtst. Die laatste deelt wel enkel zijn minimale laadvolume mee (408l).

Geef commentaar
comments by Disqus