Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech 130 Interieur

Bekijk 32 foto's
Door: AUTO55 15-04-2015

Ofwel ben je te vinden voor de minimalistische, bijna schattige ontwerpstijl van de binnenzijde van de Peugeot 308, ofwel hou je absoluut niet van de hoog opgestelde tellerpartij, de 'lompe' pookknop, het gebrek aan knopjes of het piepkleine stuurwiel. Nochtans bezit het stuur voortreffelijke eigenschappen, ligt de pookknop goed in de hand, laat de boordcomputer zich zeer intuïtief via een 9,7-inch aanraakscherm bedienen (weliswaar van iets te veraf) en zit het bij deze Peugeot echt wel goed wat materiaalkeuze, geluidsisolatie en - op voorwaarde dat je niet te groot bent - zithouding betreft. Al vinden we wel dat de drang naar minimalisme iets te veel de overhand heeft gekregen. Zo laat zelfs de temperatuurregeling zich enkel via het touchscreen bedienen en dat is niet altijd even handig.

Zitpositie

Je zit dus goed in de 308. Zowel zacht als stevig. Hou er evenwel rekening mee dat je de bestuurdersstoel iets hoger dient in te stellen dan gewoonlijk zodat de bovenste stuurrand het zicht op de toch wel erg smaakvol vormgegeven wijzerplaten (met de naald van de toerenteller die in tegenwijzerzin draait) niet verstoort. Vooral de iets langere medemens ondervindt daar nadelen van. En die moet bovendien, als het budget meezit, zeker voor grote, elektrisch instelbare zetels opteren. Die ontbraken in onze testbolide en het gemis was er.

Nog kritiek?

Reflectie van de zon op het centrale display kan voor frustraties zorgen bij wie vaak op GPS vertrouwt en de optie die het gebruik van internetapplicaties, kortweg 'apps', mogelijk maakt, is traag, omslachtig en te duur voor wat het is.

Geef commentaar
comments by Disqus