Ford Mustang Fastback 5.0 V8 Exterieur

Bekijk 8 foto's
Door: BV 24-05-2015

Je hoeft niemand uit te leggen dat je met de nieuwe Mustang op stap bent. Dat zie je. Het belangrijkste daarvan is dat je zowel ziet dat het een Mustang is, in één oogopslag, en dat je tegelijk duidelijk kan stellen dat het een nieuwe is. De lijnen zijn agressiever en heel wat designkenmerken zijn geherinterpreteerd.

Agressief uiterlijk

In welke kleur je hem zet, maakt eigenlijk weinig uit. Deze zesde generatie oogt agressiever dan ooit tevoren. Het gaat dan wel om een nieuwe interpretatie met erg veel accenten die worden ontleend aan het origineel uit 1964, maar de elegantie van die eerste editie werd geofferd voor een resoluut sportief voorkomen. Sterk uitgewerkte wielkasten, grote plooien op de motorkap, van LED-technologie voorziene achterlichten en een erg rechte snuit die behoorlijk ver over de voorwielen hangt.

En de afmetingen?

De Mustang ontstond dan wel als een compacte, veelzijdige auto, maar dat was altijd naar Amerikaanse normen. Dat wil zeggen dat hij bij ons nooit doorgaat voor compact. Met bijna 4,80m in de lengte is hij zelfs fors te noemen. En hij is ook nog eens 1,91m breed (zonder buitenspiegels). Behoorlijk meer dan voorheen overigens.

Geef commentaar
comments by Disqus