Peugeot Partner Tepee Outdoor 1.6 BlueHDi Interieur

Bekijk 22 foto's
Door: BV 09-08-2015

Laat ons maar meteen de koe (die perfect in de Partner zou passen) bij de hoorns nemen: van de materiaalkeuze wordt je niet vrolijk. En ook niet van de hertekende middenconsole, de nieuwe GPS of de bijgestipte bekleding. Maar wat ons betreft hoeft dat ook niet. De Partner z’n verleidingskracht zit op andere vlakken. Dit is immers een auto voor mensen die dingen doen. En je kan er veel mee doen. Al helemaal in deze uitvoering - met opbergkoffers tegen het dak, glazen paneeltjes die voor licht zorgen en een massa bergruimte die niet meteen bij het koffervolume geteld wordt. Het gaat om handigheid. Voor klussers, sporters, actieve gezinnen of hobbyisten die meer nodig hebben dan alleen maar een smartphone. En dat plastic overal is natuurlijk ook best robuust.

Zit je goed?

Tegelijk kan je absoluut niet zeggen dat je in zo’n Partner slecht zit. Wat verticaler dan in een normale auto, terwijl het stuur een tikkeltje horizontaler staat. Net als in een bestelwagen en je ziet natuurlijk hoe dat komt. Het overzicht is goed en zelfs achteraan valt daar niet over te klagen. Het zitvlak van de bank is er wat hoger. Een vaak gebruikt truukje dat het ruimtegevoel er versterkt. Op de achterbank van die Partner passen overigens ook gewoon 3 kinderzitjes naast elkaar (slechts 2 met Isofix-bevestiging) met voldoende ruimte om de ukjes er ook in- en uit te heisen. Probeer dat maar eens bij een gewone berline.

De praktische punten houden daar niet op. Twee zijdelingse schuifdeuren - handig. Achterzetels die je niet alleen kan neerklappen maar ook kan verwijderen - handig. Het hele ding is onmeetbaar handig. Er zijn koffers tegen het dak, de achterruit kan apart open en ja, daar zit nog maar eens een dakkoffer… Je kan er op zo veel verschillende plaatsen spullen wegsteken dat het niet ondenkbaar is dat je iets voor jaren kwijt bent. Maar - er moet altijd een maar zijn - nogal wat van die handigheidjes moet je uit de optielijst halen of kom je pas tegen als je de versietabel opklimt. Je kan niet alles hebben. Of net wel, als je de topversie neemt.

Geef commentaar
comments by Disqus