Volkswagen Touran 1.6 TDI 110 Conclusie

Bekijk 20 foto's
Door: BV 24-07-2015

Na 1,9 miljoen Tourans maakt Volkswagen plaats voor een nieuwe generatie. Die zal overigens 13cm meer in beslag nemen dan voorheen. Tegelijk wordt hij niet of nauwelijks duurder. Tenminste, dat is de belofte die we zullen verifiëren als het model in oktober z’n opwachting maakt bij de dealer.

Z’n uiterlijk en interieur zijn conventioneel vormgegeven, maar met een afwerking, materiaalkeuze en perceptie die we nog maar zelden gezien hebben in dit segment. VW blijft daar de lat maar hoger leggen! De Touran is ruimer en praktischer dan voorheen. Bijna 50 opbergmogelijkheden, tot 1980l koffervolume, een lage drempel en een tweede en derde zetelrij die zich helemaal in de vloer laat klappen… En rijden doet de 1.6 TDI met 110pk en 250Nm ook erg correct. Een vliegmachine is het niet, maar dat verwachten zou van een gebrek aan realisme getuigen. Tenslotte ook nog een pluim voor de afstelling van de ophanging.

Kritiek is er tenslotte vooral in details. Fundamentele missers maakt de Touran niet. Dan is gewoon nog een kwestie van smaak. De Volkswagen ligt je of ligt je niet. Want frivool, opvallend, origineel of fantasierijk… nee dat is hij niet.

Geef commentaar
comments by Disqus