Volkswagen Touran 1.6 TDI 110 Exterieur

Bekijk 20 foto's
Door: BV 24-07-2015

Aan revolutie doet Volkswagen niet. De Touran ziet er dus nog steeds uit als… een Touran. Met wat snediger contouren en enkele opgemerkte plooilijnen op de flanken - dat wel. Van het resultaat gaat je hart welicht niet sneller slaan, maar hij ‘klopt’ wel helemaal. Het oogt verfijnd, klassevol en waanzinnig goed afgewerkt.

Groter

Aan de afmetingen van de Touran werd wel gesleuteld. Hij is 6mm lager, maar ook 13cm langer. Opmerkelijk is dat van die toename in lengte, er zo maar eventjes 11cm tussen beide assen terug te vinden is. Dat voorspelt veel goeds voor de ruimte binnenin. Bovendien is de Touran nu gebaseerd op het MQB-platform (dat moet al de elfde of twaalfde auto zijn die ervan gebruik maakt). Dat is erg plaatsefficiënt.

Volkwagen beweert dat de Touran ondanks z’n toegenomen voetafdruk nog steeds een compacte auto blijft, maar dat is natuurlijk allemaal relatief. Hij neemt nu eenmaal maar plaats is dan voorheen. Maar omdat auto’s nu eenmaal de neiging vertonen om uit te zetten bij een generatiewissel, blijft hij wel aardig in z’n segment passen.

Geef commentaar
comments by Disqus