Mazda CX-3 Skyactiv-D & Skyactiv-G Exterieur

Bekijk 21 foto's
Door: AUTO55 28-07-2015

Steunen doet de CX-3 op het platform van de toch wel bejubelde Mazda 2, al ligt hij 2,2cm hoger en is zijn spoorbreedte zowel voor- als achteraan licht gegroeid. Ondanks zijn relatief bescheiden 4,28 meter lengte oogt de cross-over uiterst atletisch, strak en stoer. Om dat effect te bekomen, hebben de designers hun truukendoos opengetrokken. De zwarte spatbordverbreders doen het model forser doen ogen, de scherpe vouw op de flank zorgt voor een illusie van lengte en de smalle daklijn brengt een haast coupé-achtige vorm teweeg. En zo zijn er nog tal van details die bijdragen tot de viriliteit van de CX-3. 

Mooi of niet?

Een frisse en eigenwijze verschijning dus, maar volgens deze redacteur is de CX-3 een twijfelgeval op de schoonheidsmeter. Veel hangt dan ook af van de gekozen lakkleur. Een in het helder tintje gespoten CX-3 valt op door zijn zwevend dak, een designkeuze die veel subtieler (en in onze ogen knapper) oogt in combinatie met een wat donkerder kleurtje. Maar ach, laat ons daar niet verder op ingaan.

Het laadvolume

Deze rubriek afsluiten doen we met een kleine kofferanalyse. Zoals verwacht, kan je niet erg veel spullen kwijt in de laadruimte van Mazda's kleinste crosser, maar onderdoen voor de concurrentie doet hij niet. We spreken van 350 liter in normale configuratie tot 1.260 liter met de achterbank neergeklapt.

Geef commentaar
comments by Disqus