Ford Mondeo 1.5 TDCi Exterieur

Bekijk 32 foto's
Door: AUTO55 29-08-2015

De eerste indruk? De nieuwe Ford Mondeo is groot - héél groot. In de lengte meten we zowaar 4,87m, waardoor hij bijna uit zijn segment lijkt te breken. Voor potentiële kopers is dat goed nieuws, behalve wanneer die proberen deze nieuwe Ford in een klein parkeergaatje te mikken. En ja, er is een automatisch parkeersysteem beschikbaar en nee, ook hier is het écht geen alternatief voor zelf parkeren.

Ook opvallend is de tronie van de verse Mondeo die bijna van de nieuwe Mustang lijkt te zijn geplukt. Zelf vinden we het zowat het enige appetijtelijke aan het uitzicht van de uit de kluiten gewassen berline. Vooral na de achterste portieren lijkt er wat mis met de verhoudingen. 'Lomp' is een omschrijving die we tijdens onze testweek wel vaker hebben gehoord.

Grote koffer

Het koffervolume is gigantisch. En dat heeft niet eens zo veel te maken met het feitelijke volume. 458 liter is behoorlijk zonder meer maar de Mondeo maakt het verschil in laadoppervlakte. De achterbank is natuurlijk ook helemaal neerklapbaar. In dat geval past er tot 1.446 liter achter de voorste inzittenden (geladen tot tegen het dak). Als je een tijdelijk of volwaardig reservewiel wil in de plaats van zo’n compleet nutteloze herstelkit, verlies je wel telkens een handvol liters.

Geef commentaar
comments by Disqus