Ford Grand C-Max 1.5 TDCi 120 Interieur

Bekijk 35 foto's
Door: AUTO55 03-09-2015

Ford heeft naar zijn klanten geluisterd. Die hadden (net als wij overigens) een rustiger ogend dashboard op de verlanglijst staan en dat is ook exact wat ze krijgen. Volgens sommigen schort er wel nog wat aan de vormgeving, maar het merk krijgt van ons sowieso een duim omhoog omdat er - eindelijk - een centraal display werd geïnstalleerd dat niet langer miniscuul is.

In de nieuwe C-Max en Grand C-Max zijn er dus minder knoppen te vinden dan voorheen en de schakelaars zijn eenvoudiger ingedeeld. Zo werden bijvoorbeeld alle knoppen van de radio in het spraakgestuurde connectiviteitssysteem SYNC 2 verwerkt. Daar is dan dat nieuwe 8" aanraakscherm aan gekoppeld.

De afwerking is redelijk en dus zeker niet uitzonderlijk, wat ook geldt voor de materiaalkeuze en de zithouding. Nog een weetje? Bestuurders kunnen dankzij spraakherkenning (te bedienen via het stuur) eenvoudige navigatiebestemmingen opgeven en het systeem bepaalde liedjes laten afspelen. Zeg je bijvoorbeeld “Ik heb honger”, dan wordt een lijst met restaurants in de buurt weergegeven.

Geef commentaar
comments by Disqus