Audi A4 2.0 TDI Ultra 190 Conclusie

Bekijk 19 foto's
Door: BV 24-09-2015

Audi verrast niet graag. En dat doet het dus ook niet met deze A4. Dat hoeft overigens lang geen nadeel te zijn. Deze zakelijke sedan is alles wat je ervan verwacht. Hij heeft een discrete en klassevolle uitstraling, is nog fijner afgewerkt en ruimer dan voorheen. Allemaal dikke punten om te scoren. En je mag daar ook de fijne 2.0l TDI dieselmotor bij tellen. Met 190pk en 400Nm laat die niet te wensen over, vooral omdat hij ook in reële omstandigheden zuinig blijkt.

Waar Audi ons gerust wat meer had mogen verrassen, was op vlak van weggedrag. Een fijn stuur en een erg deskundig afgestelde ophanging maken de afwezigheid van snedigheid in het weggedrag des te pijnlijker. In dit segment pakt de concurrentie uit met veelal zwaar bewapende bochtenridders, maar deze Audi blijft in vergelijking wat prutsen met een houten zwaard.

De uitrusting is indrukwekkend. Tenminste, als je in je buidel tast. Al die hoogtechnologische voorzieningen, comfortverhogende snufjes of veiligheidsbevorderende toeters en bellen zijn erg indrukwekkend, maar er mocht wat meer standaard zijn. Je moet minstens € 29.950 uittrekken (voor de instapper op benzine) en dan wordt je zowaar een auto met wieldoppen geserveerd.

Geef commentaar
comments by Disqus