Peugeot 308 GTi 270 Conclusie

Bekijk 21 foto's
Door: BV 09-10-2015

Historisch gezien is de hot hatch eigenlijk de auto die papa (of mama) de sensatie van een sportieve auto geeft, maar die toch nog voldoende praktisch en bruikbaar is voor het ganse gezin. En aan die bruikbaarheid lijkt Peugeot niet te hebben getorst. Interieur en koffer zijn net zo ruim en flexibel als bij een gewone diesel. Op vlak van comfort geef je wel wat prijs. Té veel denken we, terwijl we wijzen naar de 19-duimers die steevast onder deze ‘GTi 270’ zitten.

Snel is niet hetzelfde als leuk

De prestaties zijn uitstekend, maar je mag met een microscoop zoeken naar de speelsheid die ooit het succes van dit type auto’s verzekerde - je zal het niet vinden. De GTi is sneller en efficiënter dan de 308’en waarnaast hij in de catalogus staat, maar eens de kick van de snelheid is uitgewerkt, niet leuker of fijner. Een gemiste kans, die bewijst dat de Fransen nog onvoldoende geleerd hebben van de 208 GTi.

Helemaal juist

Op vlak van uitstraling slaat Peugeot spijkers met koppen. De koets is aangedikt, maar het wordt nergens schreeuwerig, patserig of belachelijk. Een mooie oefening, met een oordeel dat je ook binnenin kan doortrekken. Te koop vanaf € 34.050.

Geef commentaar
comments by Disqus