Infiniti Q30 1.5d Conclusie

Bekijk 14 foto's
Door: BV 06-11-2015

De afgelopen jaren rommelde Infiniti wat in de marge. Het verkocht slechts een handvol auto’s. Maar niet meer. Deze Q30 en de aanstormende stoere broer XQ30 moeten het model op de kaart zetten en de verkoop op z’n minst verdubbelen. Maar we kunnen er niet omheen dat de Q30 in de eerste plaats een verklede Mercedes is. Eentje waarin al wat Franse organen liggen overigens. Niet moeilijk dus dat deze premium Japanner geplaagd wordt door dezelfde tekortkomingen als de kleine Duitser, op een enkele uitzondering na.

De stuurinrichting is de grootste boosdoener, maar niet de enige. Zo zetten we op de lijst met opmerkingen ook nog de zichtbaarheid rondom, de ergonomie van het infotainmentsysteem en de materiaalkeuze. Maar op vlak van ophanging heeft Infiniti dan weer beter z’n huiswerk gemaakt. En de 1.5 diesel doet het met 107pk en 260Nm ook beter dan je op het eerste zicht zou denken. Vooral op vlak van gevoel dan.

En dan is er natuurlijk nog het design. Je bent ervoor of ertegen, denken we. Maar we kunnen wellicht allemaal akkoord zijn dat het een drukke bedoening is.

Geef commentaar
comments by Disqus