Mini Cooper Cabrio Conclusie

Bekijk 21 foto's
Door: BV 25-03-2016

Je voelt aan alles dat dit al de derde generatie Mini Cabrio is onder BMW-bewind. Het merk heeft het inmiddels onder de knie. De materiaalkeuze is beter dan tevoren, er is meer ruimte - vooral achteraan - en er is alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat je de kleine koffer maximaal kan benutten.

Op papier kan je niets tegen de driecilinder turbomotor met kordaat schakelende handbediende zesbak hebben. Maar in de praktijk is hij een beetje vlak en karakterloos. Daar had meer ingezeten. En als hij een tikkeltje minder uit de tank had gehaald, was het helemaal goed geweest.

Als Cabrio heeft deze Mini troeven. Dat het eerste stukje dak ook de rol van een normaal schuifdak kan vervullen, is wat ons betreft de grootste. En je zit echt onder de hemel en niet onder een ver doorgetrokken voorruit.

De personaliseringsmogelijkheden zijn indrukwekkend en een echte troef voor individualisten. Maar het design? Tja, de Mini wordt altijd maar groter en dan riskeert het model een beetje karikaturaal te worden. Als het al niet is gebeurd.

Geef commentaar
comments by Disqus