Mercedes S 63 AMG Cabriolet Exterieur

Bekijk 41 foto's
Door: BV 17-04-2016

Het is een schip, deze S-Klasse Coupé. En niet alleen omdat je aan binnenkant houtinleg met contraststreepjes kan krijgen die duidelijk door luxejachten geïnspireerd is (en waarvan je je de vraag kan stellen waar de grens tussen smaak en wansmaak ligt). Maar kijk eens naar de afmetingen… 5,02m lang, 1,89m breed (en 1,41m hoog). En ziet hij er door die lange motorkap en schuin in geplante voorruit niet een beetje uit als een luxejacht, als je je ogen half dicht knijpt.

Elegant

Het is een elegante verschijning geworden, die S-Klasse Coupé. Dat is hij trouwens aan z’n status verplicht. Maar omdat in elk segment op z’n minst de indruk van sportiviteit verkoopt - en laat ons wel wezen, de meeste auto’s komen niet verder dan de indruk - is hij ook een beetje gespierd. Niets obsceens uiteraard. Zelfs niet bij deze AMG, die zich in de velgen, sierlijsten en roosters wel wat meer bling permitteert.

Designstrategie

Hebben we het over de afwerking, dan kunnen we alleen maar wierook over het merk uitwuiven. En toch zijn er ook enkele bedenkingen. Laat ons er twee concreet maken. Bovenaan de voorruitomlijsting zit een extra spoilertje dat Aircap is gedoopt. Het zal eerder ook al op enkele andere modellen van het merk en zorgde ook daar voor een iets rustiger luchtstroom over de cabine. Niets slechts dus, maar het ziet er een beetje bizar uit. De tweede opmerking gaat over de actuele designstrategie van het bedrijf. Er zullen mensen zijn die de cabrio van de C-Klasse verwarren met deze meer dan dubbel zo dure S. Leuk als je het eerste kocht…

Geef commentaar
comments by Disqus