Renault Talisman 1.6 dCi 130 Conclusie

Bekijk 16 foto's
Door: BV 22-04-2016

We waren niet mals voor de Talisman na de eerste kennismaking. Wel voor het uiterlijk en het plaatsaanbod. En z’n prijs is ook relatief scherp en de veiligheidsuitrusting en crashscore zijn eveneens goed. Maar niet voor z’n ergonomie en het weggedrag. Twee elementen waarmee je nu eenmaal vaak wordt geconfronteerd en die zich daarom maar moeilijk laten vergeven.

Helaas. Kleinere wielen, een achteras zonder stuurfunctie en conventionele veren in plaats van gestuurde dempers… hebben de Talisman niet echt beter gemaakt. Maar… ook geen sikkepit slechter. De demping van kleine oneffenheden ging er zelfs een tikkeltje op vooruit. En de slecht geprogrammeerde automaat (die niet kan kruipen!) is ingeruild voor een degelijke handbak. Met 30pk minder komt deze toch uit de kluiten gewassen sedan ook nog vooruit, maar enige marge heb je dan wel ingeleverd.

Over de materiaalkeuze aan de binnenkant is onze mening na een langere testperiode wat getemperd. Het ziet er beter uit dan het voelt, maar wat dan nog? En de bemoeienissen van het R-Link-systeem? Als het had gekund, hadden we dat door het raam gegooid.

Geef commentaar
comments by Disqus