Jaguar F-Pace 2.0d Interieur

Bekijk 112 foto's
Door: BV 16-05-2016

We beginnen onze parlé over het interieur voor de afwisseling eens aan de achterzijde. Bij de laaddrempel. Eerder hoog, ja, maar wie daar niet tegen kan moet geen crossover of SUV kiezen. Eens daar voorbij ontdek je een opvallend ruime koffer waarin zo maar eventjes 650 liter past. De achterbank gaat plat in drie delen en kan je tot 1.740l opleveren. “De grootste in z’n klasse” klinkt het bij Jaguar.

Veel hoofdruimte voor een Jaguar

Eén rij verder naar voor en het is er aangenaam vertoeven. De zetels hebben nog behoorlijk wat reliëf om je op je plaats te houden, hoofdruimte is vanzelfsprekend meer dan goed (en dat is altijd al een heikel punt geweest bij Jaguar) en je kan met je knieën wiebelen tot ze eraf vallen.

Langpootkat

Daar waar gewerkt wordt in de F-Pace, heeft Jaguar het gepresteerd een heus cockpit-achtig gevoel te geven. Door de schouderlijnen hoog op te trekken en de wijzers pal voor je neus te plaatsen in diepe kokers. Een Duits afwerkingsniveau haalt Jaguar niet, maar het oogt niettemin allemaal verzorgd. In de middenconsole zit een infotainmentsysteem dat nagelnieuw is. De Britten waren achterop geraakt en proberen hier het gat dicht te rijden. Helemaal lukt dat niet. Maar het heeft wel één eigenschap die wat ons betreft veel goed maakt: het is een aanraakgevoelig scherm. Daar kan op vlak van ergonomie niets aan tippen. En het is ingebouwd, niet iets wat eruit ziet alsof iemand z’n tablet vergeten is. De zetels tenslotte zijn eigenlijk beter dan nodig is. We vonden ze alleen ter hoogte van de schouders wat zijdelingse steun missen, maar dat komt omdat deze langpootkat zo verdraaid enthousiast door de bocht gaat.

Geef commentaar
comments by Disqus