Ford Edge Sport 2.0 TDCI 210 Exterieur

Bekijk 24 foto's
Door: BV 11-09-2016

Het is een flinke schuit, die Edge. 4,80m lang, zelfs met geamputeerde zijspiegels is hij nog steeds meer dan 1,92m breed en hij is ook nog eens 1,70m hoog. Al die ruimte moet je opvullen natuurlijk. Met een design dat Ford omschrijft als stijlvol premium en sportief. We laten het aan eenieder om die inschatting te toetsen aan z’n eigen oordeel. Dat hij geboren is aan de andere kant van de grote plas, kan de auto wat ons betreft niet afschudden, maar dat hoeft niet per sé een nadeel te zijn.

Veel plaats

In die grote koets is een zee aan ruimte. Hoe dat de passagiers vergaat, vertellen we in een volgend hoofdstuk, maar de bagage laten we hier aan bod komen. Achter de breed openende kofferklep schuilt immers een koffer die niet ruim, maar ronduit gigantisch is. Onder de bagage-afdekking past al 602l. Leg de achterbank plat en er kan tot 1.847l in. Er zijn kleinere bestelwagens.

Een intelligente vierwielaandrijving is standaard. Dat wil zeggen dat de achterwielen alleen uit hun luie stoel komen als die vooraan in moeilijkheden zitten. Waarom we dat aanhalen bij de rubriek exterieur? Omdat dat niet automatisch betekent dat je ook écht terrein aankan. De bodemvrijheid bedraagt 15,2cm. Dat is vergelijkbaar met die van een hatchback uit de jaren tachtig.

Geef commentaar
comments by Disqus