Audi S4 Conclusie

Bekijk 23 foto's
Door: BV 28-07-2016

De Audi S4 is snel. Bloedsnel eigenlijk, al merk je daar door die zo verdomd fijne afstelling maar weinig van. Dat betekent enerzijds dat hij perfect inzetbaar is voor dagelijks gebruik. Hij dringt niet met een nerveuze ondertoon aan dat het sneller moet. Maar dat hij niet wat meer begeesterd, is dat ook niet een beetje zonde?

Voor wie niet wil kiezen

Je kan de S4 krijgen met sportieve kuipzetels mét massagfunctie. Een voorbeeld dat de vinger perfect legt op wat deze snelle Audi wil zijn. Merkliefhebbers zullen in hun nopjes zijn over de snufjes en de materiaalkeuze. Wij van onze kant hebben het stilaan gehad met al die valse luchtroostertjes en grilles die de buitenzijde van dit soort auto’s siert. Als het nodig is vinden we het best. Als het er zit voor de show, dan mag het beter gecamoufleerd zijn.

Sla je aan het sturen, dan valt op dat de voortrein erg gretig in het asfalt hapt, terwijl dat verre van het sterkste punt is van een reguliere A4. Het voelt elektronisch aan, dat wel, maar je kan met millimeterprecisie een lijn dicteren. Gaat het snel dan lust de turbomotor nog steeds een slok. Op de prestaties valt evenwel niets aan te merken. Een hondersprint in minder dan 5 tellen, snel genoeg om bij te vloeken.

Geef commentaar
comments by Disqus