Renault Koleos 175 X-Tronic 4WD Interieur

Bekijk 31 foto's
Door: BV 22-07-2017

Wie in het interieur gaat speuren vind minieme aanwijzingen dat de Koleos niet op Europese bodem van de band rolt. Zo zijn de knopjes voor de ruitbediening net iets anders dan we gewend zijn. Maar aan het dashboard merk je het niet. Dat is helemaal Renault. De materiaalkeuze en afwerking is gemiddeld (en de sierlijsten zijn ook niet op de meest elegante manier ingewerkt) en van dat R-Link-systeem zijn we nog steeds geen fan. Het is evenwel duidelijk dat het bedrijf dat verder blijft verfijnen. Hinderlijk is het inmiddels niet meer, maar er zijn oplossingen die beter werken. Idem voor de typische Renault-ergonomie, waar nog altijd zaken inzitten waar je even aan moet wennen. Het ontbreken van een draaiknop voor het radiovolume bijvoorbeeld. Of het feit dat de schakelaar voor de cruise control op de middentunnel staat.

Niets staat een aangename rit in de weg

Het stuurtje staat ook even naar links gekanteld, al dient gezegd dat dat nooit iemand anders lijkt te storen. Een ander detail dat gewoon nét iets beter had gekund: het schuifdak begint al bij snelheden vanaf 70km/u onderdrukgeflapper op te wekken.

Aan plaats heb je vanzelfsprekend geen gebrek. Het zitmeubilair vooraan zit ook uitstekend en hoewel we hier een lijstje detailkritiek bij elkaar pennen is er niets dat een aangename rit in de weg staat. De kids zullen wellicht fan zijn van de achterbank. Daar is bijna 30cm knieruimte voorhanden. Zelden gezien. En ze zitten er uitstekend in achterzetels met contouren voor extra steun. En er zijn twee USB-contactpunten die de levensbelangrijke elektronica van stroom voorzien.


Geef commentaar
comments by Disqus