Mercedes X 250d 4WD AT Pure Veiligheid

Bekijk 27 foto's
Door: BV 18-12-2017

Er was een tijd dat je je in een pickup niet al te veel moest voorstellen van de veiligheidsvoorzieningen. Die waren eerder geënt op die uit het segment van de bestel- en vrachtwagens. Tegenwoordig heet dat het verleden. Vandaag zijn recente pickups met net zo veel veiligheidssnufjes beladen als de meeste gezinswagens. Dat is ook niet onlogisch, gezien ze meer en meer een lifestylefunctie vervullen en ook op de andere gebieden (comfort, rijgedrag, uiterlijk) de kloof met de SUV dichtrijden.

De X is standaard onder meer voorzien van zeven airbags, twee Isofix bevestigingssystemen voor kinderzitjes (buitenste zitplaatsen achteraan) en actieve systemen als een remassistent, rijstrookassistent en verkeersbordherkenning. De stabiliteitscontrole houdt ook rekening met de aanhangwagen en vanzelfsprekend (want verplicht) kan je ook rekenen op bandenspanningscontrole.

En wat zegt de EuroNCAP?

Als het even kan geven we hier ook steeds de resultaten van de botsproeven van de EuroNCAP mee. En het kan! Het was overigens een uitstekend rapport voor deze opgehoogde Mercedes. 5-sterren. De uitschieter: 90% voor de bescherming van volwassenen.

Geef commentaar
comments by Disqus