Peugeot 5008 2.0 HDi 150pk Exterieur

Bekijk 26 foto's
Door: BV 02-01-2018

Een hele tijd lang kon je Peugeot er niet van betichten virtuoos met het tekenpotlood om te springen. Maar daarin is de jongste tijd toch wat gewijzigd. De gapende bek is weg en hoewel ook dit Franse merk zich aan enkele cliché’s laat vangen (de grote grille bijvoorbeeld), etaleert het tegelijk ook originaliteit. Niet zozeer in het zwevende dak - dat is het nieuwe normaal -, maar bijvoorbeeld wel met de in zwart ingewerkte achterlichten.

Peugeot 3008 met iets meer

Het lijnenspel doet meer dan een beetje denken aan dat van de Peugeot 3008. Dat mag niet verbazen, want die compacte SUV is een hit. Hij verkoopt als zoete koek en mag zich in Europa inmiddels ook Auto van het Jaar noemen. Daarom zijn de afmetingen dan wel verschillend, maar is het verschil op stilistisch vlak beperkt. Achteraan valt het grootste onderscheid te noteren. Daar ruimen de aflopende lijnen baan ten voordele van een wat hoekiger constructie. Er moest immers ruimte gevonden worden voor twee extra inzittenden.

Ten slotte geven we ook nog de voornaamste buitenafmetingen mee. Te beginnen met de voetafdruk van de 5008. Die meet 4,64 bij 1,90m (met de buitenspiegels ingeklapt). In de hoogte meet hij net geen 1,65m.

Geef commentaar
comments by Disqus