Renault Megane RS (2018) Conclusie

Bekijk 29 foto's
Door: BV 05-02-2018

Hoewel de nieuwe, derde uitgave, van de Mégane RS standaard bolt op een chassis dat ‘Sport’ werd gedoopt, biedt dat een erg goed compromis en blijft het in bijna alle gevallen comfortabel. Als we al wat meer verwachtten van de 1,8l turbomotor, dan werden we niettemin verleid door het uitstekende weggedrag van deze hatchback. De vierwielbesturing is iets wat je veeleer kan appreciëren in de stad, eerder dan wanneer het erg snel gaat.

Nürbrugring

In standaardlivrei is een Mégane RS niet voldoende pittig om een gooi te doen naar het ronderecord op de Nürburgring. Van dit soort auto’s, wordt dat verwacht, om hun geloofwaardigheid als circuitmachine te onderlijnen. Maar de aanstormende RS Trophy wil weer helemaal bovenaan eindigen.

Goed voor dagelijks gebruik

Belangrijker is dat deze telg ook weer dienst kan doen als auto voor alledag. In een normale kleur oogt hij zelfs best discreet. Hou je rustig en je raakt zelfs een heel eind met je benzinetank. Spreek je het prestatiepotentieel aan, dan moet je ongetwijfeld je brandstofbegroting herzien.


Geef commentaar
comments by Disqus