BMW 850i xDrive Conclusie

Bekijk 170 foto's
Door: BV 26-10-2018

De 8 géén opvolger van de 6-Reeks? Laat ons niet lachen. De afmetingen en het koetswerkconcept zijn vergelijkbaar. De bagageruimte werd ondanks het hogere cijfer op de kofferklep zelfs wat kleiner. Hij werd wel duurder. Voor minder dan € 130.000 moet je er niet aan denken. Misschien later, wanneer meer bescheiden motoren aan het gamma worden toegevoegd.

BMW vindt de nieuweling een vierzitter. De achterbank… tja, veeleer extra bagageruimte dan zitruimte. Al helemaal niet voor volwassenen. Maar je hond vindt het wellicht best. Vooraan waan je je op vlak van zitcomfort dan weer in een limousine.

Snelle reiswagen

Onder 8 vind je het modulaire platform van BMW. Daarop wordt alles gebouw vanaf de Dreier tot de Siebener. De afstelling is wel specifiek. Stellen sommige recente producten van merk een beetje teleur, dan is de 8 op dynamisch vlak wel helemaal bij de les. Onthou alleen even dat hij ondanks prestaties op zeldzame hoogte, veeleer een snelle reiswagen is dan een echte sportauto. Wil je dat laatste bouwen, dan heb je minder aandacht voor isolatie, materiaalkeuze, afwerking en comfort. Het is ook een tempel voor technologie, deze Duitser. Minstens de helft van de snufjes biedt geen enkele meerwaarde. Dat betekent ook dat er dingen overblijven waar je wél iets aan hebt. Oordeelkundig kiezen is de boodschap.

Geef commentaar
comments by Disqus