BMW 850i xDrive Exterieur

Bekijk 170 foto's
Door: BV 26-10-2018

BMW ziet Europa, Engeland en Amerika als belangrijkste markten voor de 8-Reeks. Een uitspraak die meteen onze hoop vestigde op een ingetogen, uitgepuurd design zonder overtollige stijlaccenten. Zaken als valse lucht-in- of -uitlaten en opgeblazen koetswerkplooien. Dat mocht echter niet zijn. Je hebt er wat mee of niet, maar kijk op z’n minst komen de vier uitlaatpijpen al ergens in de buurt van de voorziene sierlijst in de bumper uit.

Gekende maatvoering

Waar we het vooral even over moeten hebben, is over de 6-Reeks van weleer. BMW mag dan wel beweren dat die niets met de 8 te maken heeft, de afmetingen leren ons iets anders. De nieuwe coupé etaleert immers een maatvoering die verrassend gelijkaardig is aan de inmiddels met pensioen gestuurde 6. Eén centimeter breder, 4cm lager en zowaar 5cm korter. Verhip, de 8 is kleiner, hoewel je dat door z’n uitgepuurde proporties en lijnenspel dat lengte en breedte benadrukt niet zou zeggen. Wil je nog meer munitie? De 8 komt er niet alleen als Coupé, er staan ook nog een cabrio (die krijg je begin november te zien) en vierdeurs Grand Coupé op het programma. Precies zoals bij… Juist, ja.

In de koffer, die een brievenbusopening heeft (een beperking van het concept) maar erg diep is, past nu 420l. Dat is zowaar 40l minder als bij z’n voorganger. Er zijn wel doorlaadmogelijkheden, dus er past ook eens iets groters in. Vooral wanneer het plat is. Skilatten bijvoorbeeld.

Geef commentaar
comments by Disqus