BMW Z4 M40i Veiligheid

Bekijk 65 foto's
Door: BV 11-11-2018

We zijn nog in blijde afwachting van EuroNCAP crashtestresultaten van de nieuwe Z4. Ze zijn er nog, maar het model staat wellicht wel op de planning van het veiligheidsinstituut. Het publiceerde in 2015 immers nog resultaten van de laatste editie. Drie sterren overigens - niet meteen om over naar huis te schrijven. Evenmin onlogisch, gezien de leeftijd van het product op dat moment. De nieuweling deelt geen vijs of moer meer met die cabrio.

Vaste rolbeugels

De standaarduitrusting op veiligheidsvlak is alvast correct. Op elektronisch vlak noteren we de obligate stabiliteitscontrole en ABS, beiden voorzien van een hoop nevenfuncties die ervoor moeten zorgen dat je er steeds op kan rekenen en Z4 z’n manieren houdt. Loopt. Het toch mis, dan heb je vier airbags en gordels met spanners en spankrachtbegrenzers om je op je plek te houden. We stippen daarbij aan dat de zijdelings plofkussens zo zijn vormgegeven dat ze ook het hoofd beschermen. Zelfs wanneer het dak onder de gordellijn is opgeborgen.

Komt het tot een koprol, dan zijn er twee vaste rolbeugels die moeten verhinderen dat je een deel van je scalp op het asfalt achterlaat.


Geef commentaar
comments by Disqus