Audi A1 Sportback 35 TFSI Interieur

Bekijk 39 foto's
Door: BV 23-11-2018

Terwijl deze Audi op een grotere bodemplaat staat dan voorheen, is het er meteen ook één die wat efficiënter met ruimte omspringt. Daar merk je vooraan overigens het minste van. Maar je hebt er geen plaats tekort. Ter hoogte van de achterbank wordt het effect heilzaam. De eerste A1 was hier te krap om voor een compacte gezinsauto door te gaan. Hij werd eigenlijk veroordeeld tot de rol van tweede auto binnen het gezin. Het gaat om luttele centimeters, maar ze maken veel verschil. De A1 wordt er een volwaardige (compacte) gezinsauto door. Je merkt het overigens ook aan de koffer. 335l past erin. 65l meer dan bij generatie 1. Je kan naast elkaar drie bakken water zetten.

Toptechnologie

Stap voor de eerste keer in en er is nogal wat dat om je aandacht vergt. Het is niet moeilijk om onder de indruk te zijn van de boordplank. Bovenaan de middentunnel zit een naadloos ingewerkt 10,1” groot aanraakdisplay. Voor je neus zit een 12,5” groot digitaal instrumentarium. Standaard. Een primeur voor het segment. Wat echter net zo belangrijk is. Op dat systeem draait een tot de toppen van de tenen doorontwikkeld systeem dat zich niet verliest in een eindeloze lijst nutteloze zaken. Het doet wat het moet doen erg goed. Satellietbeeld op het navigatiesysteem bijvoorbeeld. Duits nuchter. Geluid is er van B&O (optie), met luidsprekers die de voorruit gebruiken als klankbord.

Tipsy

De trendwatchers bij Audi lijken dan weer minder nuchtere mensen te zijn. Want het is niet de elektronica waar het meest van onder de indruk zijn. Dat is de aankleding. Een erg fijn gedetailleerde sierlijst op het dashboard. Elders accenten die verwijzen naar de koetswerkkleur en die een diepe, matte glans etaleren. Het is plastic, vanzelfsprekend. En ja, het ziet er goed uit. Of neem nu stof op de zetels. Een spatje kleur erin. Subtiel. Ja, we smaken het wel.

Geef commentaar
comments by Disqus