Seat Tarraco 2.0 TFSI 190 Exterieur

Bekijk 32 foto's
Door: BV 25-12-2018

Elegant en stijlvol. De nieuwe stijltaal die het bedrijf voor het eerst toepaste op de Leon, zit ook deze grote SUV als gegoten. Voorwaar niet makkelijk, want met een lengte van 4,74m, breedte van 1,84m en hoogte van 1,66m etaleert die proporties die gevoelig anders zijn dan die van de eerder genoemde hatchback.

Beter goed gepikt dan slecht bedacht...

Een zeshoekige grille met meer chroom is het eerste wat door de lucht klieft. Die wordt geflankeerd door verfijnde koplampen met een nieuwe, driehoekige LED-lichtsignatuur. Automerken vinden die heel belangrijk. LED-technologie maakt bij alle lichtunits de dienst uit. En dynamische richtingaanwijzers achteraan (dat zijn er die ‘van binnen naar buiten lopen’, zijn standaard. De inspiratie van sommige elementen komt van over de Rijn. De lichtstrip die de achterlichten verbindt. Geïnspireerd door de Audi A7 of A8. Of de vorm van de C-stijl. Die lijkt wel erg veel op die van de Tiguan.

Grote koffer

De bagageruimte is gigantisch. Met vijf zetels in gebruik meet je onder de schouderlijn niet minder dan 760l stouwcapaciteit. Een variant met zeven zitplaatsen heeft amper 60l minder koffervolume.

Geef commentaar
comments by Disqus