Ford Ranger Raptor Inleiding

Bekijk 113 foto's
Door: BV 26-05-2019

Het populairste voertuig in de VS is een ‘truck’. De Ford F-150 pickup. Al jaren aan een stuk. Daar ontwikkeld en gebouwd, sinds enkele jaren verkrijgbaar in een versie die is geïnspireerd op een concept die ontwikkeld werd als verkenningsauto voor rallystages in de Baja 1000. Lange veerwegen, brutale kracht. Een succes.

Die F-150 kennen we bij ons niet. Maar Ford heeft in Europa een opvallend groot deel van het pickupsegment naar zich toegeharkt. Daar staan ze eigenlijk zelf wat van te kijken. Het ligt immers niet voor de hand. De Toyota’s, Mitsubishi’s, Nissans en VW’s van deze wereld in Europa een hak zetten met een product waarop een Amerikaanse badge prijkt, dat in Australië werd ontwikkeld en gebouwd in Zuid-Afrika of Thailand. Maar het product lijkt een gevoelige snaar te raken. De Ranger is met grote voorsprong de populairste uit z’n segment.

Ook Raptor van Ranger

Zoiets smaakt natuurlijk altijd naar meer. Daarom is er nu ook van de Ranger een Raptor. Niet om de grote volumes mee te pakken. Wel om imago een extra trap onder de kont te geven. Naar het voorbeeld van de VS, maar op maat van de andere continenten - waar ze een benzineslurpende V8 niet meteen hebben moeten.

Zijn prijs? 48.225 euro. Dat is zo maar eventjes ruim 10.000 euro opleggen tegenover een ‘limited’. Maar je hebt dan wel een heel andere auto en opties zijn er omzeggens niet.

Geef commentaar
comments by Disqus