Skoda Octavia Scout 2.0 TDI 184 Exterieur

Bekijk 39 foto's
Door: BV 20-06-2019

De Octavia werd onlangs nog opgefrist. En in plaats van het gebruikelijke gerommel met bumpers en velgen werd het een veelbesproken facelift. De reden? De dubbele koplampen vooraan. Die doen denken aan de smoel van de Mercedes E-Klasse (type 212). Tenminste, voor Mercedes oordeelde dat die te karaktervol was, en ermee stopte. Wil je erg in detail gaan, dan zou je nog kunnen opmerken dat de stootlijsten op de flanken verdwenen.

Aan de substantie veranderde echter niets. Geen micron. Hij is 4,69m lang, 1,81m breed en 1,53m hoog. Net als voor de opfrisser. Om te vergelijken: de gewone Combi is 2cm korter en 6cm lager. Dikkere bumpers, stootlijsten voor de wielbogen, namaak-aluminium beschermprofielen, dakstijlen en meer lucht onder de auto (de bodemvrijheid nam 3,1cm toe) maken het verschil. De Octavia Combi Scout ligt al bijna zo ver van het asfalt als de grote Kodiaq (17,1 tegen 18,7cm).

<Aan boord kan je vijf volwassenen combineren met 610l laadvolume. Of tot 1.740l wanneer je de achterbank offert. De verkregen laadruimte is niet vlak nee, helaas.


Geef commentaar
comments by Disqus