Audi Q7 50 TDI Quattro Interieur

Bekijk 20 foto's
Door: BV 17-08-2019

Het belangrijkste nieuws zit aan de binnenzijde. En het gaat niet eens om een aangepast stofje of een andere sierlijst, ofschoon die er natuurlijk wel zijn. Neen, het gaat om de dashboardlayout. Die heeft voortaan drie geïntegreerde displays. Bovenaan de middentunnel verschijnt immers de getrapte opstelling die we al uit onder meer de A8 en Q8 kennen. En  om daar voldoende ruimte voor vrij te maken, sneuvelde de traditionele MMI-interface met draai- en drukknoppen. De schermen zijn voortaan aanraakgevoelig.

Met touchscreen

Er zijn voor- en tegenstanders van touchscreens. Natuurlijk zie je op die glanzende oppervlakken altijd vingervegen. En je moet ernaar kijken om het te bedienen. Maar het is ook erg intuïtief, want als je ziet waar je naar op zoek bent, tik je het gewoon aan. Wie zo’n oude MMI in de vingers had, moest dan weer z’n blik niet van de weg halen. In theorie, tenminste. Hier bij auto55.be verkiest bijna iedereen een aanraakscherm. Al helemaal als het zo fijn geïntegreerd is als hier. Audi blijft bij de top voor wat afwerkings- en kwaliteitsperceptie betreft.

Er zijn in dit segment nog een aantal vanzelfsprekende zaken, gelukkig. De zithouding is perfect, de zetels zijn uitgesproken comfortabel en het plaatsaanbod is op de eerste en tweede zetelrij erg riant. Plaats 6 en 7, boven de achterwielen. Tja, dat is altijd weer klauterwerk en erg ruim is het er evenmin.

De koffer is dan weer gigantisch. Achter de tweede zetelrij past al 865l. Leg je die ook nog plat, dan kan er tot 2050 liter in.

Geef commentaar
comments by Disqus