Skoda Kamiq 1.0 115pk Interieur

Bekijk 8 foto's
Door: BV 27-08-2019

Toen we niet eens zo lang geleden de deur van de Scala openden waren we blij verrast. Duits afgewerkt, maar net een tikkeltje frivoler vormgegeven en met uitstekende materialen. Als je het logo afdekt zou het eender welk merk kunnen zijn, maar dat geldt voor bijna elke auto. En een piekfijne ergonomie. Er was zelfs sfeerlicht om het wat stemmiger te maken. Allemaal bedenkingen die we zo kunnen transplanteren op deze Kamiq. Op verzoek (en naar budget) wordt het ook allemaal hoogtechnologisch en krijg je zelfs voor je neus een scherm. Dat gezegd zijnde - er is niets mis met de uitstekend afleesbare conventionele wijzertjes. Skoda doet lustig mee met de trend van de stembediening. Je kan zelfs gewoon ‘hallo Laura’ zeggen als je wat van je auto gedaan wil krijgen. We zijn nog nimmer een systeem tegengekomen dat geen frustratie opwekt. Hier evenmin. Je vergeet dat beter. Gebruik het touchscreen, dan heb je meteen wat je wil.

Echt slim

Nogal wat automerken steken zich weg achter een holle slogan. Skoda wil dat z’n ‘simply clever’ écht wat inhoudt. Dat het staat voor aandacht voor details die het leven aangenamer maken. En kijk, bij wijze van uitzondering, doet het dat ook écht. Binnen- en buitenkant zitten vol slimme details. Een net tussen koffer en interieur, een ijskrabber in de tankklep, tassenhaken in de koffer, een vuilnisbakje in de deur, een klem voor parkeerticketsjes op de A-stijl en zelfs een paraplucompartiment (met paraplu) in de bestuurdersdeur. Zaken die je niet noodzakelijk mist wanneer ze er niet zijn en toch verdraait apprecieert wanneer ze er wel zijn. Pluim, Skoda. Ditmaal zijn er zelfs handgrepen boven de portieren. Die vielen bij de Scala nog op door hun afwezigheid.

In de koffer past steevast 400 liter, een volume dat perfect op de identiteitskaart van een volwassen gezinswagen past. De achterbank is vanzelfsprekend neerklapbaar (60:40) maar je moet de optionele dubbele laadvloer aangestipt hebben wil je ook een vlakke laadvloer kunnen realiseren.

Geef commentaar
comments by Disqus