Audi Q3 Sportback 40 TDI quattro Interieur

Bekijk 22 foto's
Door: BV 03-09-2019

Aan de binnenkant loopt de Sportback al helemaal niet weg van de gewone Q3. Z’n boordplank is nog voldoende fris - vooral de sierlijst waarvan de vorm verwijst naar die van de grille en het grote aanraakgevoelige scherm waarin die vervat zit, ogen nog erg modern. De panelen zijn er allemaal identiek - zelfs de deurpanelen. Het loopt niet over van het karakter, maar het is wel weer allemaal degelijk en fijn afgewerkt, zoals we van het merk met de vier ringen gewend zijn.

Gezinswagen

Het plaatsaanbod is, alweer, identiek aan dat van de Q3. Cruciaal - dat is ruim genoeg voor een modaal gezin. In de koffer past nog steeds 520l, maar je hebt natuurlijk wel een daklijn waaronder je een beetje moeilijker grotere, hoekige objecten zal kunnen laden. En eerlijk gezegd, hoe dikwijls versleur je een koelkast?

Wat het grootste verschil dan is met de gewone Q3? Wel, dat het door de daklijn wat verder over de oren te trekken met name achteraan wat claustrofobischer overkomt. Heb je een nageslacht dat graag met grote ogen door het glas de buitenwereld aanstaart, dan maakt de Q3 Sportback ze dat wat moeilijker. Wij onthouden vooral het uitstekende zitmeubilair. Stevig en comfortabel tegelijk. Precies wat we willen van een crossover die wat bij het sportieve aanleunt, maar zeker geen extremen wil opzoeken.

Geef commentaar
comments by Disqus