Abarth 695 70° Anniversario Inleiding

Bekijk 44 foto's
Door: BV 11-10-2019

Merknaam Abarth bestaat inmiddels zeventig jaar. In 1959 reden de eerste opgepepte 500-jes rond met die letters op z’n flanken. Zeven decennia. Dat is wel wat. De Italianen hebben dus gelijk dat ze wat speciaals doen. Een feesteditie: de 695 Abarth 70° Anniversario.

Akkoord, heel fantasierijk is die naam niet. Dat heeft dan weer meteen de deugdelijke eigenschap dat je meteen weet waarom de gepimpte stadsrakker zoveel attitude tentoon spreidt.

Je bent wellicht al te laat

Over dan spreiden gesproken: z’n oplage is gelimiteerd. Er zullen er niet meer dan 1949 stuks - naar het jaar waarin Abarth werd opgericht - van bestaan. En niet eens 1 procent daarvan zal (via officiële weg tenminste) z’n weg vinden naar ons land. België en Luxemburg krijgen samen amper 15 stuks. Die zullen in een wip weg zijn, ondanks de prijs.

Wat is die dan? Wel, hij kost je minstens 33.990 euro. Een hele bom duiten voor een stadsautootje waarin je liefst niet meer dan 2 volwassenen tegelijk parkeert. Zelfs voor een exemplaar met 180pk onder de motorkap. Maar het gaat om uitzonderlijke versies. Die benader je nu eenmaal niet op een rationele manier.

Geef commentaar
comments by Disqus