Opel Corsa 1.2 Edition 75pk Conclusie

Bekijk 13 foto's
Door: BV 23-11-2019

Je kan niet zeggen dat de nieuwe Corsa op vlak van design een regelrechte stijlbreuk is met z’n voorganger. Zo slim is Opel wel geweest. Dat moet hier immers niet alleen een nieuw product neerzetten in een felbevochten volumesegment. Het moet ook z’n sceptische klanten ervan overtuigen dat afhankelijkheid van Parijs in plaats van Detroit, betere producten zal opleveren.

Opel Corsa blijft herkenbaar

Aan de binnenzijde zal iemand die z’n oude Corsa inruilt voor een nieuwe, evenmin geshockeerd zijn. Het is allemaal voldoende herkenbaar. Je kan deze uitvoering zelfs gerust aanwrijven dat hij saai is. Het rijden is echter een andere zaak. Daar lijken de ingenieurs nog wat op zoek naar een eigen recept. Het comfort in deze configuratie is uitstekend, maar het is allemaal wat te vaag. Remmen, besturing, versnellingspook en vooral de koppeling. Er was beter wat langer aan gewerkt.

Ruimer dan voorheen

Ondanks dat alles is duidelijk dat de Corsa bij deze generatiewissel een bank vooruit gaat. Al was het maar omdat hij binnen gelijkaardige afmetingen merkbaar meer binnenruimte biedt.

Geef commentaar
comments by Disqus