Opel Corsa 1.2 Edition 75pk Exterieur

Bekijk 13 foto's
Door: BV 23-11-2019

Op vlak van afmetingen verandert de Corsa niet zo veel. Hij is 5cm langer en een halve centimeter breder dan z’n voorganger. Tegelijk is hij ook een paar centimeter lager, wat ervoor zorgt dat z’n frontale oppervlak wat gunstiger is dan voorheen. Een belangrijk wapen in het beperken van de uitstoot en de CO2-afgifte.

Opel-design voor nieuwe Corsa

De stilisten bij Opel plooiden over de structuur die dient voor de nieuwe Peugeot 208 een koetswerk dat tegelijk aanknoopt bij de vormgeving van de vorige editie en bijgevolg niet de indruk wekt dat de Fransen een keurslijf oplegden. Tenminste, dat is de eerste indruk. Bij nader onderzoek mag echter blijken dat de restricties aanzienlijk waren. Bij het openzwaaien van de achterportieren - de Corsa is er alleen als vijfdeurs - valt immers op dat ze aan de korte kant zijn. En aan de binnenzijde zit de rugleuning van de achterbank een centimeter of 10 meer naar achteren dan de portieropening. Precies identiek aan de Peugeot 208, waardoor je beide modellen een wat ongemakkelijk toegang tot de zitplaatsen achteraan kan aanwrijven. Een minpunt bij een auto die zich ook wil kunnen opwerpen als gezinswagen.

Achter de achterklep werd intussen wel flink vooruitgang geboekt. Het beschikbare laadvolume gaat er van 285 naar 309l. Standaard is de achterbank in twee delen neerklapbaar.

Geef commentaar
comments by Disqus