Peugeot 208 1.2 Puretech 130pk Exterieur

Bekijk 25 foto's
Door: BV 16-12-2019

Een gebrek aan inspiratie kan je de designers bij Peugeot niet verwijten. Ze lijken er tegenwoordig wel te weten welke kant ze op willen met hun nieuwe producten. Een zwarte band achteraan, een opvallende grille vooraan, geflankeerd door dagrijlichten die bij heel wat versies tot in de bumpers doorlopen en ertussen een geblokte koets met kloeke contouren en geaccentueerde wielkasten. Glanzend zwart plastic is een trend die Peugeot duidelijk in de smiezen heeft. Spijtig wel dat het nog altijd erg krasgevoelig blijkt.

Waar wij dan weer wat gevoeliger voor zijn, is karakter. En dat heeft de 208. Het is overduidelijk een Peugeot, los van het feit of je het mooi of lelijk vindt.

Zo groot als een Peugeot 306

Bij een vorige generatiewissel, die van de 207 naar 208 (inmiddels telt Peugeot geen nummertjes meer op), kromp het model nog. Maar nu komt er weer een flinke 10cm bij in de lengte (van 3,95 naar 4,05m), terwijl hij ook breder en een beetje lager werd. Hij oogt minder compact omdat hij dat ook is. Z’n afmetingen zijn nu die van de Peugeot 306 voorbij, waarmee je eigenlijk kan stellen dat hij de grenzen van z’n segment heeft doorbroken.

Geef commentaar
comments by Disqus