Renault Twingo Electric Inleiding

Bekijk 20 foto's
Door: BV 27-10-2020

Terwijl Renault over de volgende generatie Twingo alleen kwijt wil dat z’n voortbestaan onzeker is (stadsauto’s riskeren door de CO2-hetze allemaal te verdwijnen) introduceert het van de huidige alsnog een elektrische variant. Die Twingo Electric lag eigenlijk een beetje voor de hand. De technisch verwante (want samen ontwikkelde) autootjes van Smart bestaan zo al jaren. De structuur was erop voorzien. Toch hielden de Fransen al die tijd de Renault Zoe als instapper. Tot nu. De kleinere Twingo Electric wordt meteen ook de goedkoopste elektrische auto op de Belgische markt.

Elektrische Twingo is de goedkoopste elektrische auto op de markt

De vanafprijs van het model bedraagt € 19.750. Daarin zit, in tegenstelling tot de Renault Zoe, altijd een batterij inbegrepen. Hier is geen huurformule meer voor de batterij. De fabrikant zegt dat consumenten inmiddels voldoende gewend zijn aan de batterijtechnologie en dat daarom niet langer nodig is. Ook bij de Zoe verdwijnt die mogelijkheid binnenkort.

De Twingo Electric is een koopje wanneer je z’n prijs vergelijkt met andere elektrische auto’s, ook al blijft z’n rijbereik omwille van die stadsoriëntatie eerder beperkt. Je haalt er op papier net geen 180km mee (110 in de winter volgens de fabrikant). Zelfs wie zich laat gaan aan en bijvoorbeeld de gelimiteerde ‘Vibes’-editie aanstipt die hier wordt opgevoerd, geraakt niet aan 24.000 euro.

Geef commentaar
comments by Disqus