Dacia Sandero Stepway ECO-G 100 Exterieur

Bekijk 34 foto's
Door: BV 26-12-2020

Ongeacht of het nu gaat om de nieuwe Sandero of de Sandero Stepway, het model pakt uit met vergelijkbare lengtematen, maar is wat breder en een tikkeltje lager dan voorheen. De spoorbreedte werd aangedikt om ervoor te zorgen dat de wielen de kasten goed opvullen, wat meteen een betere indruk geeft.

Over die indruk gesproken: met standaard LED-dagrijrlichten (met een liggend Y-motief), een bredere grille en een subtiele nadruk op de wielbogen, etaleert de de Sandero tegenwoordig zelfs wat klasse. Aan het opbod van vergezochte stijlelementen doet hij niet mee. Hier geen zwevend dak, spiegels in contrastkleuren, doorlopende lichtbalken of zwarte velgen. Een eigentijdse en moderne uitstraling, dat wel.

De Stepway wist de afgelopen jaren al 65% van de Sandero-orders op z’n naam te schrijven. Aangepord door dat succes, wordt er nu een tandje bijgestoken. Voortaan heeft die niet alleen recht op een hogere bodemvrijheid en wielkastbescherming. Hij heeft nu een aparte, stoerdere motorkap en een specifieke grille. De dakrails (standaard op Stepway Plus) kunnen gedraaid worden en doen dan meteen dienst als bagagedrager.

Belangrijker dan wat oppervlakkige opsmuk is het oordeel dat de assemblagekwaliteit perfect vergelijkbaar is met die van eender welke andere Europese auto uit het compactsegment.

Geef commentaar
comments by Disqus