Kia EV6 Exterieur

Bekijk 24 foto's
Door: BV 18-10-2021

De EV6 is een conventionele hatchback, die weliswaar wat cross-over kenmerken vertoont. Al was het maar omdat de batterij onder de vloer een plaats moet krijgen, waardoor de daklijn ook de hoogte in gaat. Die ligt 1,55m boven het asfalt. De afmetingen zijn uit de kluiten gewassen, met een lengte van net geen 4,7m en een breedte (zonder spiegels) van ei zo na 1,9 meter.

Opvallende lijn

Het lijnenspel van de EV6 is dynamisch en opmerkelijk. De neus is nog enigszins conventioneel, maar de om aerodynamische redenen lange en aflopende daklijn, ontaard in een opvallende derrière met onconventionele en scherpe lijnen. Het is slim gedaan, want het vergt geen toegevingen op vlak van functionaliteit.

Niet één maar twee koffers heeft de EV6. Die achteraan lust van 520 tot 1.300 liter. Vooraan zit er ook nog een klein koffertje (frunk), dat zo ongeveer het ideale formaat heeft om al je kabels in te dumpen, maar je kan ze ook onder de koffervloer achteraan dumpen (het volume daarvan is meegerekend in de cijfers hierboven). De laadpoort zit achteraan.


Geef commentaar
comments by Disqus