Dacia Jogger 1.0 TCe 110 Conclusie

Bekijk 37 foto's
Door: BV 09-03-2022

De Jogger is de zoveelste prijskraker van Dacia. Ditmaal een zevenzitter of een opvallend ruime break met vijf plaatsen. Zelfs als je voor de topversies in het gamma gaat, ben je voor minder dan 20.000 euro gesteld. In tijden dat stadsautootjes verdwijnen en compacte gezinswagens soms al 25.000 euro kunnen kosten, eigenlijk ongezien.

Goedkoop, maar niet zonder uitstraling

Hoe kan dat dan? Wel, omdat Dacia een hele hoop trucjes toepast. Die merk je wel in de auto. Sommige elementen zijn duidelijk goedkoper dan elders. Je kan er niet omheen. De benaming Dacia en Jogger op het koetswerk bijvoorbeeld: stickers. Want toch net iets minder duur dan 3D-letters. Hard plastic en héél veel onderdelen die identiek zijn aan die van andere Dacia’s. Zelfs voor de deuren is dat het geval. En in uitrusting en opties zijn fundamentele keuzes gemaakt. Toch raakt er maar weinig van aan de essentie: hoe je de auto beleeft. En daar scoort de Jogger eigenlijk best goed. En het ding heeft zelfs wat uitstraling.

Opvallend ruim, zelfs als je niet naar de prijs kijkt

De motoren doen wat ze moeten doen, zonder meer. Ik durf verwedden dat niemand ze op de lijst met belangrijkste kenmerken zet, maar ook dat niemand er achteraf echt over de klagen heeft. Op het eind van het verhaal is dit mijn conclusie: de Jogger is een normale auto voor normale mensen. Hij is verdienstelijk. Ruim en handig, zelfs als je je niet laat leiden door de prijs.

Geef commentaar
comments by Disqus