Skoda Enyaq Coupe iV RS Inleiding

Bekijk 16 foto's
Door: BV 11-03-2022

Wie absoluut een Skoda Enyaq - de elektrische SUV - wou, heeft inmiddels de kans gekregen om hem te bestellen. Voor marketeers is dat het uitgelezen moment om een tweede variant aan te bieden. Liefst eentje die nog wat meer emotie opwekt, omdat dat mensen ook week maakt in de portemonnee. En ziehier: de Enyaq Coupé die nadat Volkswagen met z’n ID.4 en Audi met z’n Q4 precies hetzelfde deed nauwelijks nog een verrassing genoemd kan worden.

Eerst de RS, dan ook gewonere versies

Het gamma zal uiteindelijk bijna identiek zijn aan dat van de reeds gekende Enyaq. Er is sprake van twee batterijgroottes. 58kWh netto voor het model dat 60 op de kofferklep krijgt en 77kWh nominaal (dat wil zeggen: bruikbaar) wanneer er 80 op de kofferklep staat. Er komen ook vier vermogensversies, vanaf 132kW (louter achterwielaandrijving) tot 220kW en vierwielaandrijving. Maar dat is eigenlijk allemaal voor later. Aanvankelijk wordt alleen de topversie aangeboden, steeds voorzien van een RS-pakket.

Hoeveel kost de Skoda Enyaq Coupé?

De prijs dan? Wel, als je een normale Enyaq hebt vanaf goed 43.000 euro, dan moet je hier toch meteen zo’n 5.000 euro extra rekenen. Indicatief, want hoewel de commercialisering eind deze maand begint, heeft invoerder D’Ieteren nog geen definitieve prijs. “Reken toch maar snel op 60.000 euro voor de topversie”, horen we daar. Dat was de enige die in dit stadium beschikbaar was voor een test.

Geef commentaar
comments by Disqus