Skoda Enyaq Coupe iV RS Interieur

Bekijk 16 foto's
Door: BV 11-03-2022

Het interieur is eigenlijk identiek aan dat van de gewone Enyaq. Dat betekent dat mijn opmerkingen erover ook van toepassing zijn. Zo vind ik de integratie van het head-up display knullig (er zit een sierlijst voor omdat je er anders in zou kunnen kijken). Het informatiescherm achter het stuur is klein en de het zwevend scherm bovenaan de middenconsole is erg groot. Pluspunten zijn een heldere menustructuur. Een minpunt blijft de obsessie van de VW-groep om fysieke knoppen weg te besparen. Die aanraakgevoelige vlakken zijn nu eenmaal minder ergonomisch.

Sportief aangekleed interieur

Omdat je bovenop de batterij zit, is de zithouding eigenlijk al meer die van een conventionele auto dan die van een SUV. Je zit met je voeten duidelijk vooruit. Alleen wat hoger dan bij een normale hatchback. Het is hier niet anders, en dat strookt natuurlijk goed met het sportieve sfeertje dat Skoda wil opwekken. De opsmuk omvat natuurlijk stiksels en logo’s, maar gelukkig ook goed steunende zetels met geïntegreerde hoofdsteunen. Die kunnen me bekoren.

Achteraan zit er nog steeds geen middentunnel en lijkt het verlies aan hoofdruimte verwaarloosbaar te zijn, al is de deur die toegang verschaft ook net iets krapper. Van de achterbank merkte ik in het verleden al op dat je eigenlijk in een stuikhouding (met de knieën hoog) wordt gedwongen en dat is nog niet veranderd.

Geef commentaar
comments by Disqus