Mercedes EQE 350+ Exterieur

Bekijk 32 foto's
Door: BV 18-04-2022

Er was de jongste jaren wel wat kritiek op het design van Mercedes. Vooral dan omdat de verschillende modellen nauwelijks nog van elkaar te onderscheiden waren. Maar op de stijlafdeling zelf heeft dat ogenschijnlijk weinig indruk gemaakt. Dat wil zeggen dat het niet aan de verkoopcijfers te zien was. En daarom is deze EQE dus eigenlijk ook gewoon een gekrompen kopie van de EQS. Tenzij je ze allebei naast elkaar ziet, zal alleen een kenner kunnen zien welk van de twee het is.

Hetzelfde, maar dan korter

De EQE staat op identiek dezelfde bodemstructuur als de EQS, alleen is die voor de gelegenheid een beetje ingekort. Dat verklaart de kleinere accu en z’n lengte die nu net geen 5 meter bereikt. Nog steeds ruim voldoende om te kwalificeren als een grote auto. De lange wielbasis zou de passagiers een massa ruimte moeten bezorgen, maar de koffer is met z’n 430 liter toch maar gemiddeld. De elektromotor zit eronder.

De Duitsers maken van een sterk doorgedreven aerodynamica een speerpunt bij de EQ-modellen. Deze EQE doet ook maar een tikkeltje slechter dan de langere (en daardoor bevoordeelde) EQS. Hij maakt gebruik van dezelfde trucjes: grotendeels gesloten velgen, een gladde voorkant, een volledige vlakke bodem en verzonken deurgrepen. Een combinatie van factoren die de laatste kilometers uit het rijbereik weten te persen.

Geef commentaar
comments by Disqus