BYD Atto 3 Interieur

Bekijk 24 foto's
Door: BV 14-11-2022

Aan de buitenkant is de BYD Atto 3 dus getooid in een modern, maar eerder generisch maatpak. Binnenin is het wel even een ander verhaal. Hier mochten de designers helemaal los gaan. Dat levert een opmerkelijke boordplank en deurpanelen met unieke accenten op. Deurvakken die doen denken aan een gitaar zijn slechts één voorbeeld. Compleet met snaren! Enfin, je vind het mooi, of niet.

Betere materialen dan in veel Europese auto's

Weerom: waar je zo goed als niks op kan aanmerken is de materiaalkeuze en de afwerking. En dat terwijl de materiaalkeuze er de jongste jaren bij de meeste bekende merken fors op achteruit ging. En de Chinezen zien daarin duidelijk een opportuniteit. Deze Atto 3 baadt in hoofdzakelijk degelijke, zacht aanvoelende materialen die -weerom- goed in elkaar gestoken zijn. Niet het minste spoor van parasietgeluiden, kraakjes of piepjes. Misschien niet eens zo verwonderlijk - de Chinezen maken die onderdelen al jaren voor andere merken. Of het dan technologisch verouderd aandoet? Eerder het tegendeel: zelfs de instappers hebben al een 12,8” groot centraal display dat kan draaien. Een gimmick, misschien, maar niemand anders heeft het. In de door ons geteste topuitvoering is het zelfs 15,8” groot.

Kleine, zachte zetels

De zithouding is overigens goed. Opvallend zelfs - de meeste SUVs met elektrische aandrijving hebben een rijhouding die doet denken aan die van een gewone hatchback. Je zit helemaal niet zo recht - een gevolg van die dikke batterij onder de vloer. Maar in deze BYD zit je wel degelijk wat verticaler kan de norm is. In zetels die ook wat zachter zijn dan het gemiddelde. En die een uitgesproken kort zitvlak hebben - typisch voor Aziatische auto’s.

Geef commentaar
comments by Disqus