Hyundai i30 1.6CRDi Conclusie

Hyundai i30 1.6CRDi
Bekijk 48 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Hyundai bevestigt zich eens te meer als ernstig te nemen concurrent voor de gevestigde waarden in autoland, al is dit te zwak uitgedrukt. Deze Koreaan is al een tijd goed bezig - wat zich ook vertaalt in de verkoopcijfers en aanhoudend groeiend marktaandeel - maar bewijst met de i30 dat het meer in zijn mars heeft dan ‘in de buurt komen' en met prijzen schermen. Deze i30 is een zeer modern ogende, aangenaam rijdende en uitstekend afgewerkte wagen.

Een vergelijking met de bekende namen in deze klasse is niet langer gebaseerd op afmetingen of andere technische specificaties, maar dringt zich op omwille van waar het finaal om gaat: de productkwaliteiten. En die heeft de i30 ruimschoots in petto om te kunnen overtuigen. De degelijke afwerking en aangename materiaalkeuze bewijzen de wil om te slagen in dit door Hyundai nog ongemoeid gelaten segment. Het zijn ook elementen die over langere termijn veelbelovend kunnen zijn voor het waardebehoud van deze wagen. Dat Hyundai zich met de 1.6 CRDi Style Plus na vergelijking van de geboden uitrusting ook nog als ‘prijzenkampioen' weet te handhaven, kan de pret alleen maar versterken.

Vanaf maart 2009 wordt de i30 nog Europeser, want dan start de gloednieuwe Tsjechische fabriek. Hopelijk blijft de kwaliteit op hetzelfde niveau.
Geef commentaar
comments by Disqus