Ford Mondeo Clipper 2.0 TDCi Interieur

Ford Mondeo Clipper 2.0 TDCi
Bekijk 33 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Het interieur van de Mondeo oogt een stuk futuristischer dan voorheen, toen het gewoon degelijk maar saai was. Stijlelementen van recente studiemodellen (Iosis en andere) werden geïmplementeerd. Die modernistische stroming wordt in het geval van de Titanium-uitvoering uitgebreid in de verf gezet door plastic dat qua kleur het voornoemde edelstaal moet benaderen. Ford ging gelukkig niet zo ver dat de ergonomie eronder lijdt, want die is voorbeeldig. De zithouding ook, zowel vooraan, als achteraan waar men letterlijk over een zee van ruimte beschikt.

Starten doe je steeds met een drukknop, die behalve de motor ook de boordsystemen tot leven wekt. Het navigatiesysteem is verzorgd, maar de bediening ervan is niet steeds even handig. Het eerste geldt ook voor het instrumentarium, waar onze voorkeur uitgaat naar geheel ronde wijzerplaten (ook voor de toerenteller). Het grote LCD-scherm is mooi, maar het leidt de aandacht af en tot slot vinden we ook de inplanting van het ganse instrumentarium te laag.

De kofferinhoud van de Clipper bedraagt in het slechtste geval 554 liter. Op de toegankelijkheid valt niets aan te merken, want de uitsnijding in de bumper is diep en breed en de klep opent voldoende hoog. De achterbank kan plat gelegd worden om tot 1.745l laadcapaciteit te vrijwaren.

Geef commentaar
comments by Disqus