BMW 335d Coupe Exterieur

BMW 335d Coupe
Bekijk 8 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
De BMW 335d Coupé oogt zoals we dat van een BMW verwachten: onmiddellijk herkenbaar als een product uit München. In vooraanzicht is het verschil met een 4-deurs 3-Reeks nauwelijks merkbaar. In zijaanzicht valt op dat de wagen lichtjes ‘duikt', zonder een uitgesproken wigvorm te vertonen. De coupé-daklijn is vrij bescheiden, maar daar zouden de achterste passagiers wel eens hun voordeel kunnen mee doen. Ook achteraan is er weinig bijzonders te vertellen, met uitzondering van de twee forse uitlaten die de 335d kenmerken.

De BMW 335d Coupé is eigenlijk een erg discrete verschijning op de weg, zeker in zwarte koetswerkkleur, zoals wij hem meekregen. Toch is de Coupé langer en breder dan zijn 4-deurs broeder. De chroomaccenten blijven bescheiden, waardoor enkel de optionele 18"-velgen (625 €) met 225/40 banden voor en 255/35 achter, als blikvangers fungeren. BMW monteert ‘runflat'-banden, zodat men niet op zoek moet naar een reservewiel en de koffer een voor dit type wagen vrijgevige 430 liter biedt. Bovendien kan het koffervolume nog groeien door het neerklappen van de achterbank.

Onze testwagen had een voorbeeldig afgewerkt glazen schuif- en kanteldak, dat 990 € wordt aangerekend. De elektronische parkeerhulp blijft ook op dit niveau een optie (315 €).

Geef commentaar
comments by Disqus