Mini Cooper Conclusie

Mini Cooper
Bekijk 9 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
De actuele Mini charmeert met een prima afwerking, hét kenmerk waarop het merk een enorme vooruitgang boekte tegenover de eerste generatie. Hij oogt ronduit aanstekelijk met zijn luxueuze interieuraankleding. Mini biedt overigens een enorm brede keuze aan ‘maatwerk' voor een hoogst persoonlijke exterieur- en interieuraankleding.

De beperkingen eigen aan het concept - weinig plaats (beenruimte) achterin en een minuscule koffer - willen we hem niet verwijten, maar de potentiële koper dient er zich wel degelijk van bewust te zijn om nadien ergernis te voorkomen.

We betreuren echter vooral dat de Mini - en zeker de Cooper - zijn speels-sportieve karakter heft geruild voor een braver, meer burgerlijk optreden. Het is een vlot rijdende wagen, maar niet langer de vrolijke speelkameraad. Daarvoor moet je elders shoppen, wat niet eens meer hoeft te kosten. Misschien heeft BMW daarom wel zijn 1-Reeks gecreëerd... Hoe dan ook, met de Mini Cooper sla je nooit een mal figuur op de betere plekken van onze aardbol. Hij geniet net als het origineel enorm veel sympathie bij alle sociale klassen. Zijn imago wint nog elke dag aan waarde.

Geef commentaar
comments by Disqus