Mini Cooper Veiligheid

Mini Cooper
Bekijk 9 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
De Mini biedt op alle 4 zitplaatsen in de hoogte regelbare hoofdsteunen en uiteraard ook 3-punts veiligheidsgordels met gordelspanners. Vooraan zijn er ook nog spankrachtbegrenzers. Een half dozijn airbags - voor-, zij- en hoofdairbags - moeten de inzittenden voldoende bescherming bieden wanneer het echt fout gaat. Dan is ook de onderbreking van de brandstoftoevoer welgekomen.

Vooraf waken het antiblokkeersysteem (ABS) en de EBD remhulp met ‘Brake Assist'. Er is een slijtage-indicator voor de remblokken, alsook een elektronische bandenspanningcontrole (RPA). Vooraan en achteraan zitten antirolstangen, terwijl de portieren met verstevigingsprofielen extra beveiliging moeten bieden bij zijdelingse aanrijdingen.

Kleinere details uit de lijst met veiligheidsuitrusting zijn de automatisch dimmende binnenspiegel en de ISOFIX-kinderzitbevestiging, al moet men voor een uitschakelbare passagiersairbag wel bijbetalen... Een alarmsysteem met afstandsbediening is optie (350 €). Verder vermelden we de zeer schappelijk geprijsde extra verlichting als Bi-Xenonlicht en de mistlichten vooraan. Op onze testwagen zat ook een uitschakelbare DSC (dynamische stabiliteitscontrole) à 520 €.

Geef commentaar
comments by Disqus